mars 10, 2009

Mera veterinärbesök

Så var det dags igen...
Idag fick husse åka till veterinären med en halt Theron. Igen. Han har haltat på vänster framben sen i fredags och inte velat stödja alls på det benet. Så vi ringde och fick ny tid.

Idag blev det röntgen, som visade att allt var ok! Skönt det åtminstone. Och hon hade klämt och känt och sa att "den här killen växer fort". Samma problem alltså. Han är fortfarande "slank" och fin, och skulle vi ge honom mer mat -vilket vi inte tänker göra även om matte har lust att göda "revbenet" - så skulle han bara skjuta iväg på höjden. Typ älgkalv.

Och det som vi redan visste sa hon igen, "detta kan hålla på ett tag"...
Det känns inte alls roligt för vi har verkligen tagit det lugnt och har ingen aning om vad som utlöste den senaste hältan. Han har inte promenerat/busat för hårt/tufft. Så vi kliade oss ordentligt i skallen när det dök upp. Vad i hela friden nu då?

Det jobbigaste är ändå att se att han har ont. Men med lite mer Rimadyl så går det över.
Vi försöker tänka positivt. Det är ändå inget att göra åt och som veterinären också sagt "Detta är vanligt, speciellt hos en ras som schäfer".

Så vi är vid gott mod! Och -vi tar gärna emot tips om hur man hittar på lite roliga saker att sysselsätta Theron med, inomhus...

Tack på förhand! från Theron o matte/husse

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjaba!

Jag har samma problem, växtvärk verkar det som eftersom det byter ben ibland...

Säg åt matte att du vill äta din mat i trädgården eller utslängt någon annanstans, så har man att göra ett litet tag och det är skoj att få leta efter krubb, fett nice!

Theron o familj sa...

Tack för tipset Samson!

Ps. Skönt att höra att man inte är ensam om den här "växtvärken", hur länge har det hållt på för dig? Ds