februari 08, 2009

Snö, bus o fettförbränning

Vi blev lite smått överraskade när vi tittade ut i morse. Det hade kommit en hel del snö! Myysigt! Theron tyckte det var jättekul o sprang runt så snön yrde.

Undra om matte ser var jag gömt mig?

Sen var vi ut o tog en promenad. Man får passa på när det är så här mysigt och så mycket snö. Det är vi sannerligen inte bortskämda med här på närkeslätten. Att det var lite oplogat får man ta med en klackspark. Vissa gångvägar hade dom i af hunnit ta. Sen när vi kom tillbaka skulle tjejerna, Julia o Linnea ut med kompis o åka tefat i "vivallakullen". Det ville Theron gärna hänga med på. Men matte sa nej. Trodde hon i allafall. För busen hoppade upp på dörrhandtaget när tjejerna gått ut och lyckas få upp dörren. Och eftersom porten är så seg som den är så var den öppen precis så mycket att han hann klämma sig mellan och ut i full galopp. Matte in o hämta skor, lillhusse Alex likaså och sen bar det iväg ut, över och runt snöhögarna. Matte frustade som en elefant och arg som ett bi. Lyckligtvis sprang busen efter tjejerna och det var Julia som till slut fick tag i honom. På med halsband o koppel och in. Det rök ur mattes öron. Och svetten rann. Vad säger den sympatiske maken då? "Du ville ju bränna fett och det har du säkert gjort nu". Ja men jag ville väl göra det lite mer "sofistikerat"!
Summan av kardemumman. Hädanefter är dörren låst här hemma!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej ,vi har oxå vår dörr låst.

Häls Beathalandet Trazzel m.familj.

Theron o familj sa...

Det ligger nog i "generna" då, ha ha.

Anonym sa...

Ha ha ha ha, bränna fett:-) Inte så kul att bränna fett på det viste, dvs jaga efter en liten buse. men erkänner att jag skrattade när jag läste om Mickes kommentar:-)
Tror dörröppnandet kanske ligger i schäfer-generna för tyvärr så kan Kompix oxå öppna dörren:-(

Anonym sa...

Åsa: Nä det var inte ett dugg kul. Du kan ju tänka dig hur det såg ut...jag var väl graciös som en flodhäst i djupsnön..
Det där m dörröppnandet lär dom sig tydligen fort, smarta vovvar ha,ha

Camilla